Naši turniri

Apartmani

DownloadPrijava

Korisni linkoviProtekli  tjedan, u Mostaru, u Teniskim klubu Mostar, se održavao Međunarodni juniorski turnir za dječake i djevojčice do 14 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Europske teniske federacije TE (Tennis Europe) a igra se pod nazivom „Mostar Open 14&U 2017“. Turnir je kategorija 3.

Glavni turnir je počeo u utorak 30.05. a završio, danas, u nedjelju 04.06.2017 godine. Turnir se igrao svaki dan u terminima od 9 do 18 sati.

Na turniru je nastupilo 54  sudionika iz  15 zemalja Europe i Novog Zelanda. Osim sudionika iz naše zemlje kojih je u obje konkurencije bilo ukupno 21 ( dječaci 11 i djevojčice 10), na turniru su bili zastupljeni igrači i igračice iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Rusije, Madžarske, Njemačke, Slovačke, Finske, Španjolske, Turske, Ukrajine, Češke, Francuske i Novog Zelanda.

Teniski klub Mostar je zastupao jedan dječak, bez značajnijeg plasmana. Iz turnira ga je u prvom kolu izbacio prvi nositelj.

Format turnira igrao se na kosturu od : muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to  na formatu od 16 u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji pojedinačno, slavio je Lovre ERCEG iz Hrvatske.  On je u finalu pobijedio Frana Mitrovića također iz Hrvatske, rezultatom: 7/6(3) ; 7/5.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno pobijedila je Nika STRAŠEK  iz Slovenije. U finalu je bila bolja od prve nositeljice Sare Mikače  iz BiH, rezultatom : 6/4; 6/3.

Najbolji muški par bio je: Lovre Erceg i Luka Mikrut iz Hrvatske. Oni su u finalu pobijedili par  Milo Gazivoda iz Crne Gore i Ivan Šodan iz Hrvatske, rezultatom 6/4; 6/3.

Najbolji ženski par je bio: Mia Rea Vićan i Klara Vukičević iz Hrvatske. One su bile bolje od Češko-Slovačkog para Kristyna Kostelina i Salma Drugdova, rezultatom: 6/3; 6/3.

 

Kosture  turnira možete vidjeti ovdje.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Protekli vikend, 17. do 21 ožujka, Teniski klub Mostar je bio domaćin i organizator teniskog turnira  za veterane starije od 35 godina.

 

Turnir se igrao po kalendaru „Teniskog saveza Herceg Bosne“ pod nazivom  ˝Mostar indoor  2017˝ a  igrao se na terenima Teniskog Centra  Mostar, ulica Kneza Mihajla Viševića Humskog b.b.

 

Na turniru su nastupili  rekreativci iz Mostara, Ljubuškog, Gruda, Neuma..Do finala su se probili  Igor Musa i Filip Šaravanja. Slavio je Igor Musa rezultatom 61;64.

 

Ovo je sedma titula za Igora Musu koju je osvojio u Mostaru.

 

Prethodno je u polufinalu Musa savladao Borisa  Skoku, rezultatom 61; 76, a Šaravanja, Ivana Iličića rezultatom 63;36;10/6.

 

Nakon finala uslijedilo je proglašenje i dodjela pehara finalistima a pobjednici i finalisti su osim pehara, a naravno i bodova na rang listi TS HB,  nagrađeni i sponzorskim poklonima i suvenirima Teniskog kluba Mostar.

 

 

 

 

U organizaciji našeg kluba i tenis kluba „ Međugorje“, protekli vikend smo održali turnir za škole tenisa, na našim terenima. Nove mlade nade tenis škola iz Mostara, Međugorja, Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Posušja su se natjecali i stjecali svoja prva iskustva , pobjede i nagrade. Sudjelovalo je 54.igrača a natjecali su se u četiri različite kategorije. U prvoj i drugoj kategoriji su igrali najmlađi natjecatelji, mini tenis. Najbolji rezultati igrača iz našeg kluba su:

Borna Dujmović, najmlađi natjecatelj u turniru, djeli 4 mjesto sa Davidom Knezovićem. Titulu najzanimljivijeg igrača osvojio je Marko Duje Živkušić. U drugoj kategoriji Elena Stojanović, Ana Tulji i Emilia Ivanković su stigle do četvrtfinala dok je Luka Primorac došao do finala. U trećoj kategoriji se igrao midi tenis na velikom terenu. Halima Đono i Illa Marić su stigle do četvrtfinala. Nejla Sefić je stigla do finala utješnog turnira. Veliki tenis se igrao u četvrtoj kategoriji. Halima Đono je sudjelovala i u ovoj kategoriji te također stigla do četvrtfinala. Leopold Golemac se izborio za 4 mjesto u turniru dok je Suad Kljako završio na prvom mjestu te osvojio turnir.

Podijelili smo pehare za sva prva i druga mjesta u svim kategorijama kao i za najmlađeg i najzanimljivijeg natjecatelja. Ostali sudionici su dobili medalje. Prva i druga kategorija, najmlađi igrači, odigrali su i grupno natjecanje u kojem je pobjednička ekipa osvojila slatkiše.

 

 

 

U Teniskim klubu Mostar,završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 18 godina. Turnir je iz obitelji i kalendara Međunarodne teniske federacije – ITF a igrao se pod nazivom „ Mostar Open 18&U 2016“

Turnir je počeo u nedjelju 18.09.2016 godine, rang turnira je 4 i tradicionalno se održava u ovom terminu sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana i to nedjelja i ponedjeljak, 18 i 19 rujna a glavni turnir je  počeo u utorak  20 rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 31 junior i 28 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru su nastupili:

- Muška konkurencija   32 igrača  (15 zemalja)

- Ženska konkurencija 32 (13 zemalja) 

 

Igrači i igračice su došli iz sljedećih zemalja: BiH, CRO, SLO, SRB, NED, SVK, RUS, CZE, POL, BUL, ITA, AUT, ROU, TUR, GER, DEN, UKR, USA, ESP, (ukupno 19 ).

Najviše sudionika je bilo iz  Hrvatske i to 13, i iz Rumunjske 7, u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti je Nizozemska 4. pa dalje, ostale zemlje. Iz našeg kluba , u muškoj konkurenciji nastupilo je 3 juniora.

Format turnira je bio na kosturu :muški 32 / ženski 32 .U turniru su se igrali i parovi i to na formatu od 16 u obje konkurencije.

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Karlo Kranić iz Hrvatske i Jasper De Jong iz Nizozemske. Slavio je Jasper De Jong rezultatom 6/0; 6/1.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno sastale su se Milica Bojić iz BiH i Nika Radišić iz Slovenije. Pobijedila je Nika Radišić rezultatom 6/2; 6/4.

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji sastali su se :Jasper De Jong i Matthijs Van Starkenburg iz Nizozemske, sa Nini Gabriel Dica iz Rumunjske i Dalibor Svrčina iz Češke. Slavili su Nini Gabriel Dica iz Rumunjske i Dalibor Svrčina iz Češke, rezultatom 6/4; 6/1.

U ženskoj konkurenciji parova u finalu su se sastale: Leonarda Janko i Karla Kilić iz Hrvatske i Tina Cvetković i Kristina Novak iz Slovenije. Pobijedile su  Slovenke rezultatom : 6/1;6/3.   

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: Pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20,červrtfinalisti 15, 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

 Rezultate turnira možete pogledati ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto

 

Video